GRATTIS !

Måste bara passa på och säga grattis till andra klassen som gick vidare i ''Vi i femman'' ! =D <3 Men nu MÅSTE jag verkligen rusa!

Kram kram !<34


Hon gick SÅ bra!

Igår hade jag Nora på ridningen, och var först ganska nervös, och tyckte inte alls det skulle bli kul att rida henne (läs tidigare inlägg). Men när jag kom upp på hennes rygg kändes hon stor, men - säker.

Vi körde sicksack mellan sockerbitar och sedan sicksack mellan sockerbitar och bommar + att vi travade över bommar, vi gjorde alla övningar i skritt och trav.

Hon gick jättefint, och trots att vi ibland kom för nära kände jag att det var jag som hade kontrollen, inte hon! Och i slutet av lektionen gick hon ner på tygeln, och antar att det är första hästen jag får ner på tygeln =D Fast fattade inte hur jag gjorde:P

I galoppen på volt och fyrkantsspår var hon pigg, och ville framåt. Men kom tyvärr för nära ganska snart, eftersom hon är precis på gränsen till storhäst och Virre (som var framför henne) är mycket mindre.

JÄTTENÖJD med henne! Längtar tills nästa gång (:


Hemma idag

Jag är hemma från skolan idag.


Tyvärr ..

Tyvärr så åkte vi ut ur ''Vi i femman'', men det var kul att komma vidare en bit iallafall :)

När vi kom dit (till radion) så körde vi igenom hejaramsor och så, dom babblade lite.. Sedan fick våran klass en rundtur medans den andra skolan/klassen fikade. Därefter fikade vi och dom fick gå rundtur.

Sedan fick man väänta och vääänta ! Men tillsist var det dags! Jag tror jag kramade stackars Maddes arm en hel timme ! =O Tyvärr så slog den andra skolan oss med 7 poäng :-(

Men det var ju kul att vi kom såhär långt iallfall! Och på torsdag är det dags för den andra klassen :)

Dom som tävlade för oss var jätteduktiga!


Vi i femman !

Godmorgon ! :)

Idag efter skolan ska våran klass vara med i ''Vi i femman'' i radio :) Jag ska inte vara med och prata, men hela klassen ska ändå vara med.

Det ska bli jätteroligt ! :D

Tror jag nämnt det här i ett tidigare inlägg också ...


Alva ska börja rida!

Hejsan!

Idag ska faktist Alva börja rida igen, hon slutade för ca 1,5 år sedan men har nu bestämt sig för att hon vill börja igen :) Detta uppskattas förstås utav mig, även fast ridskolan enligt mig valt en ALLDELES för svår ridgrupp för henne, (hon ska börja i samma grupp som jag rider i, o jag har ridit i ca 4,5 år) fast hon rider på måndagar och jag på torsdagar dock.

Jag ska iallafall följa med upp till stallet och göra iordning hästen, det kan nämligen inte Alva! Sedan kommer pappa och hämtar upp mig i stallet och skjutsar mig till innebandyträningen (:

 

Kaninen är död !

Hejsan!

Idag har pappa haft släktkalas:P

Kaninen är död! Eller ja, Alvas o min chokladkanin ^^


Hopp !



Jag red Kapten igår, för Frans hade ont i ryggen, stackarn :/

Kapten var ganska bra att hoppa, men han var otroligt seg, och sov sig över hindren!
Jag drev och drev, men fick han bara med möda över hindren och att få han i galopp efter lyckades jag bara med en ända gång! *suck*

Men var ganska nöjd med han iallafall :)


Bilderna är fotade från tävlingarna i somras :D


Ska till mormor

Hejsan! Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, ska skärpa mig! Pappa fyllde år igår, grattis <3 Idag ska jag och Alva sova hos mormor, men kan ev. blogga därifrån om jag orkar/hinner, villsäga :P

På lördag kommer släkten hit och firar pappa iallafall.

Igår var det ridning, och ska skriva lite om den, men det blir ett eget inlägg för det :-P



Veckans blogg hos Mlidahlgren !


Innebandy

Hejsan!

Idag har jag haft innebandy, ine varit där på några veckor så det var kul att spela igen (:

Fotade lite innan, ni fick ett litet smakprov i förra inlägget.

Ganska nöjd med bilderna, särsligt den överst, vattenbilder är ju alltid roligt att fota så, och särsligt när det blir bra =D

Nu ska jag göra lite läxa (:

Take a picture





Alva -

- Du skulle bara veta hur sjukt mycket jag älskar dig, trots att vi ofta bråkar är vårt band starkare än allt. Jag blir glad när du ler, och ledsen när du gråter, även fast det kan vara jag som är anledningen till det..
Jag är väl inte alltid den snällaste storasystern, sur och tvär, men jag älskar dig jättemycket ändå, alltid!
Att du finns här hos mig, det är det som betyder något.

Den dag du kom till jorden var jag inte ensam längre, jag hade någon, en syster. Jag har ibland irriterat mig extremt på dig, men jag har aldrig slutat älska sig!

Alla elaka saker jag sagt till dig har självklart varit lögner, utkastade ur min mun, ord utan mening. Dom riktiga, ordlösa orden, som bor inom mig, dom är dom sanna orden, dom jag menar..

Du hjälper mig och stöttar mig, du tror på mig. Jag kan gråta med dig, jag kan skratta med dig. Jag kanske aldrig har sagt det, aldrig visat det, men du skulle bara veta hur mycket jag älskar dig Alva!
Vi har alla våra fel och brister, alla utom du!


Utan dig kan inte jag leva, utan dig finns jag inte mer..

TACK ALVA, TACK FÖR ATT DU FINNS!


Trav idag =D

Godmorgon! Äntligen är det Lördag igen, och känns som om veckan gått ganska snabbt faktist.. Kan visserligen bero på mina två sjuk-dagar då, men men..

Alva har sovit över hos en kompis, Markus, och mamma började jobba tidigt imorse, så idag blev det bara jag och pappsen som åt frukost :P

Idag ska jag och Sara ner till travet och fota :)


Bjuder på en bild från ett monté-lopp :D

Jag fick rida Frans igår..

.. och det gick väl sådär..
Vi tränade lite olika ridvägar, och det var inte så svårt. Frans kom lite för nära dock ..

Efter ridningen så passade vi Johannas (våran ridlärare) barn när hon skulle ha lektion, mot att vi fick låna nyckeln så vi kunde öppna kafeterian. När vi köpt våran mat och tillslut fått igen låstet, som var otroligt trögt, och satt där och åt, kom vi på att lillkillen inte fått mat! (han var ca 3-4 år) Men att försöka få upp kafeterian igen var näst intill hopplöst, men tillslut gick det :) Sedan kunde alla äta och därefter så fick jag lämna tillbaks honom till Johanna, eftersom jag ändå skulle vänta på Sara.

Nästa gång är det hoppning.


Haha,  Sara & Gustav           o           Jag & Kompis :D

Alva är också sjuk stackarn..

Fick dåligt samvete över att bara blogga en gång idag, så lite mer blir det nog (:
Under förmiddagen har jag städat lite på rummet, och även i garderoben. Nöjd med dagens insats, hehe ;)

Fast har förstås lite läxa som man måste hinna med, men den orkar man väl också göra sen.

Alva kom hem från skolan, hon mådde tydligen dåligt, fast så farligt verkar det ju inte direkt vara, hon spelar Wii och retas med mig^^

Men nu blir det kanske lite läxa, vi har nämligen som uppgift att skriva en tidslinje om sig sjäv, med minst 6 olika händelser. Man ska kunna bevisa att det hänt också, t.ex med en bild (:

Har kommit på dom här händelserna iallafall :

1. Jag föddes
2. Jag döptes
3. Alva föddes
4. ..
5. ..
6. ..

Har som ni ser inte kommit så långt, men ska väl ta och börja lite smått nu iallafall (:


Feber

Jag har fortfarande feber, men mår bättre nu än igår iallafall.. Emme är också sjuk så vi snackar lite  telefon, haha xP

Igår så såg jag typ bara på Svensson, Svensson och tråka :P

Orkar antagligen inte uppdatera mer idag..


Sjuk

Godmorgon! Igår tog vi vaccin mot svininfulensan, och idag har jag typ feber.. :(

Igår var jag, mamma och Alva och kikade på en fåtölj till mig, fick presentkort i julklapp. Vi köpte gardiner till mitt rum också, hästisar på xD

Ska väl försöka få lite läxa gjord, vi har prov nästa vecka..

Kram kram! :)


Goodnight

Jahapp, då var helgen slut och det är åter dags för skola. Vi började ju igentligen i Torsdags, men då gick vi bara två dagar innan det var helg.

Ska bli kul att köra igång med innebandyn :)

Men ska snart krypa till kojs, hehe :-P

Godnatt<3


Längtar tills vi får kaninen/kaninerna <3

Asdålig uppdatering..

Hejsan! Har inte orkat/hunnit uppdatera något under helgen men ska försöka skärpa mig nu, nya tag!
Igår sov Sara över hos mig, och innan dess hade vi varit i hästaffären, hehe, och sett ''Alvin och gänget 2'', inte lika bra som ettan men tjockis-ekorrarna är ju bara för söta<3 :P

Idag hann vi typ bara sitta vid datorn och spela spel, innan Sara skulle hem.

Väldigt tråkig och kortfattat om helgen, men orkar inte mer! :P


Update

En snabb uppdatering nu bara, Sara kommer snart hit =D
Idag har hon och jag varit o kollat i en hästaffär :)

..

Städar garderoben till ''We are the world''


Spa med Emme

Hejsan! Idag har jag och Emme haft spa :) Det var jätteroligt xD
Sedan spelade vi Monopol, Emme vann, fast hon fuskade! :P (tkr ja iaf^^)

Sen ska vi iväg till farmor, hon ska ha fest :)




Header

Gjorde en extrem slarv-header igår, men tänkte lägga in den här iallafall, fast den nog inte kommer att läggas in.. Jag är ju inte så bra på det, som ni kanske fattar då ni ser min mini-header.




Dataförbud

Sorry för att jag inte uppdaterat något idag, men fick datorförbud :( Men nu så ska jag försöka slippa det, haha :P Jag och Sara var och shoppade idag, andra gången nu på så få dar man ä ute :P Och vad köpte man då?
Jo! En vojlock och en mankam på ÖoB, fråga mig inte vad jag ska ha vojlocken till, men den kostade ju bara 8 kronor!=O Och ja, jag är helt seriös! Och mankamen två kronor.. Sedan blev det två nagellack och ett färgat papper + klistermärken. Både jag och Sara tänkte fixa scrapbooking på oss sjölva och Kompis/Gustav (altså att Sara gör på sig o Gustav o ja på mei o Kompis) När jag ska orka det kan man ju däremot undra..

När vi kommit hem så skulle vi få gäster, faktist precis när mitt dataförbud hävdes.. Hm, fanns det någon baktanke bakom det, måtro? Nu ska jag ringa Sara :)


Bild: Sara www.sarabubbis.blogg.se

Grill

Hejsan!

Vi gick ut med Moa, och först åkte Nora rutchkana och Isak skottade med sin snöskyffel. Sedan kollade vi vart lokalen där hon ska ha fest ligger, och sedan visade Isak oss hans grill, som han byggt utav snöklumpar:)
Sedan gick farmor, Nora och Moa in, men jag, Alva och Isak stannade kvar ute och byggde på hans grill :P

När jag höll på att frysa ihjäl lyckades jag tjata in Isak ;P


Ganska tråkigt..

Hejsan!
Insåg att det antagligen är ganska tråkigt att få massvis med update-inlägg också.. Aja aja..

Alvin och gänget är på för andra gången nu, haha. Tror dom har sett den minst 10 gånger, men dom verkar inte direkt ha tröttnat på den xD
Vi har ätit lunch också, och om en stund ska vi väl gå ut med Moa :)


Update

Update:
Sitter och ritar med Nora, Alva tittar på Alvin och gänget och farmor och Isak är ute.

Förut såg vi på Pettson & Findsus-glömligheter.

Jag ritar gubbar åt Nora och hon ger dom namn och färglägger dom :)


Hos farmor

Godmorgon! :)

Alva sitter och sjunger:
''Osa, gia moa kaka, oao oao kao''
samtidigt som hon spelar labyrint-spel på Ipoden:)
Och jag har lånat farmors dator :)

Isak och Nora har inte kommit än, men dom kommer väl snart.


Farmor imorgon

Hejsan!

Imorgon åker jag och Alva till farmor och är där över dagen, Isak och Nora kommer också:)

Måste dock kliva upp extremt tidigt! Lite onödigt att gå och lägga sig igentligen (visst är halv sju tidigt?) Ja, på lov så är det det! Men det ska bli jätteroligt att åka till farmor :) Kommer antagligen att uppdatera bloggen ganska mycket imorgon, då det är mitt nyårslöfte:) Att satsa mer på bloggen. Jag ska försöka få upp överraskningen snart! Bara jag fixar den först så.. Men så jobbigt kan det väl inte vara att uppdatera minst tre gånger per dag? Det gjorde jag ju alltid förut! Ska lyckas :-P

Godnatt!


Längskidor

Godmorgon! Snart ska hela familjen och åka längdskidor, visserligen tycker jag det är jättetråkigt, och vet att vi kommer att frysa ihjäl, men det brukar ju gå ganska snabbt iallafall..

Sedan kommer Linnéa hit iallafall :) Har inte varit med henne på ett tag, men det ska bli kul..


Men ska försöka fixa min lugg :-P Den ser HEMSK ut!
Varför klippte man lugg igentligen ? Blir väl bara till att ta fram plattången!


En mys-tröja o hårnålar!

Hejsan! Ska bara skriva lite snabbt om våra inköp och så.. Alla tre köpte en mys-tröja, svart ed dragkedja, gick så långt ner att man kan ha leggins till :)

Sedan blev det lite hårnålar :-P

Efter det blev det middag hos mormor och morfar, och nu ska jag se på ''Den andra systern Boleyn'' :)

BILDER KOMMER!!

900 inlägg

Såg nyss att jag skrivit 900 inlägg! :-D Och presenten kan antagligen ta ett tag, men den kommer, den kommer!

Emme är här, och vi har roligt :) Vi väntar på att Angelicas mamma ska vakna så att hon kan skjutsa ut oss :)

Nu ska vi.. spela monopol :)


Kanske Alva också vill vara med.. :P


''´Vuxet` och bildat''

Usch! Hemskt det där lät! Fast jag skulle säkert kunna lyckats skriva bildat, men usch! För liksom, stavningen har jag, är faktist ganska stolt över att jag stavar riktigt okej, och dom ''svåra orden'' ? Tja, dom finns där inne, i något litet fack i hjärnan, men jag vet faktist inte när dom ska hitta ut.. Jag kan ibland på dagarna gå och fundera över vad jag ska skriva i bloggen, och får då till en riktigt lång text, och några ''svåra ord'' är alltid med.. Men jag vill faktist inte ha min blogg så! Visst, jag vill ine att folk ska ignorera min blogg för att jag har många stavfel och svårläslig text, men vill samtidigt vara mig själv! Fast måste medge att det finns nog ganska mycket ''vuxet och bildat'' i mig, särligt Angelica brukar säga:
''Du låter som en vuxen!''

Känner faktist att jag håller med henne lite.. Och jag vet ju också vad det beror på. Jag har läst väldigt många böcker, läste faktist nästan hela Utvandrarna av Vilhelm Moberg, men den var extremt långtråkig! Men av alla böcker har jag fått se människors problem ur deras perspektiv, och fått stavningen och dom ''svåra orden'' på köpet! Jag vet faktist inte riktigt vad jag vill få ut av den här texten, och var ett tag osäker på om jag skulle publicera det överhuvutaget.

Men vill ha lite mer lek, glädje och liv min blogg! Och jag skulle inte vilja blogga om min blogg bara var fylld av djupa texter! Vill ha färg, liv och glädje!

Barndomen pågår inte från en viss ålder till en annan ålder
då barnet växt upp och stoppat undan allt barnsligt.
Barndomen är kungariket där ingen någonsin dör.

Av: Edna St. Vincent Millay.


Tack för att du läste igenom detta.


Den andra systern Boleyn

Ska se denna någon dag, vet bara inte när:
Någon som sett den?
Efter det jag läst på baksidan verkar den bra, men om den är det återstår då att se. Den stora frågan är när jag ska orka se den ? Svåra frågor.. Kanske imorgonkväll ? (: Den som lever får se! Oj, vad dramatisk jag blivit på sista tiden! Märkte att jag kunde skriva ''mer bildat och ´vuxet`'' också, eller ja,bättre en vanligt iallafall, är jag skrev nyårsfunderinarna..
Hiss eller diss?


Dagen räddades

Hejsan!

Dagen skulle jag ha beskrivit som tråkig, om det inte var för att Emme kom och livade upp den xD

Men lite kort om dagen, har suttit vid datorn och sedan blev det monopol med familjen, alla fick 25 miljoner, avgjort villsäga.

Kan inte fatta att det är fredag! Och att Sara nyss har loggat in på msn! Eller okej, det första är sant, men det andra fattar jag faktist. Fast ganska typiskt att hon loggar in när jag loggar ut!

Nu ska jag se på Bonde söker fru, stackars pappa vill inte se på det, inte direkt en favorit, men resten av familjen diggar programet, haha :P

Trevlig kväll!<3


Slapp-dag

Idag blir det nog en sån där riktig slapp-dag, då man bara sover typ, haha ^^
Pratade nyss i telefon med Angelica, hon jag och ev. Emme ska ut och shoppa bortjulklappspengarna imorgon, haha^^ Närå, men shoppa blire väl iaf :-P

Fattade inte riktigt, okej, det kan ha varit för att jag inte lyssnade, men vad vi skulle göra idag iallafall, men tror vi ska antingen åka pulka lr skridskor, vet inte riktigt själv vad jag vill..


2010!

Godmorgon! Sov länge idag, men nu är jag uppe och redo att blogga :)

Vi hade jättetrevligt igår, det var vi, våra kusiner o deras föräldrar, en till barnfamilj o en ensam tjej. Isak (min kusin) och Gustav jagade mig, och Nora (andra kusinen) drog i mig och blev arg!^^ Hon fattade ine att vi skojade :P Vi lurade barnen, förutom Nora som redan sov, att klockan var tolv, och sköt någon raket innan. Mamma berättade att dom gjort samma sak med mig, hm. *hämnd, hämnd* haha, närå^^ Vi körde musiktävling också, och sedan var det dags för tolvslaget! Vi skålade och så, och sen gick jag, Alva och Gustav, som inte ville sova som dom andra barnen, in och spelade wii :) Sedan tog vi en taxi hem, och där däckade jag, haha ^^

Vi tog inte en ända bild igår=O Men aja, man har fina minnen iallafall:) Fast måste medge att jag hade uppskattat om någon av ungarna varit  min ålder, den äldsta var ju bara fem! Och tror den yngsta var 2,5 .. Aja, trevligt och rolgt hade man ju i vilket fall:)

2010 Here I come!


RSS 2.0