Äppelkräm
Ingredienser:
Ett stort äpple (det går att ta t.ex frusna bär m.m välj själv ungefär hur mkt du vill ha)
1 1/4 dl vatten
1 1/4 msk socker
Redningen:
1/2 dl vatten
2 msk potatismjöl
Gör redning i t.ex ett glas och vispa runt lite.
Gör såhär:
Skala äpplet och skär i mindre bitar eller riv det. Tar du t.ex bär: Ta så det ser normalt ut, ca 1 dl kanske..
Koka äpplet tillsammans med vattnet och sockret.
När äpplet mjuknat häll i redning, i samma sekund som första bubblan kommit är det klart! Kokar det längre blir det segt.
Tjocknar det inte häll i lite mer vatten.
Med hallon är det jättegott!
Ett stort äpple (det går att ta t.ex frusna bär m.m välj själv ungefär hur mkt du vill ha)
1 1/4 dl vatten
1 1/4 msk socker
Redningen:
1/2 dl vatten
2 msk potatismjöl
Gör redning i t.ex ett glas och vispa runt lite.
Gör såhär:
Skala äpplet och skär i mindre bitar eller riv det. Tar du t.ex bär: Ta så det ser normalt ut, ca 1 dl kanske..
Koka äpplet tillsammans med vattnet och sockret.
När äpplet mjuknat häll i redning, i samma sekund som första bubblan kommit är det klart! Kokar det längre blir det segt.
Tjocknar det inte häll i lite mer vatten.
Med hallon är det jättegott!
Kommentera och gör mig glad!
Trackback