NYÅRSAFTON!

..And a happy new year!

Jahapp! Idag var det då nyårsafton, och 2009 lider mot sitt slut. Framför oss väntar 2010 men förhoppningar, men kanske också sorg ? Ja, vad 2010 har att innebära vet vi inte förren om ett år, då jag kanske sitter och undrar över 2011 ? Ja, livet är ett mysterium, men jag vet iallafall att det idag är sista dan för 2009! Har faktist undrat över en sak, vi kan ju förkorta 2009 med 09, men hur gör man med 2010 ? Då blir det ju 10, och .. skumt.. Aja, man märk väl det, om ingen vet, oj! Rimmar bra idag :P

Idag ska familjen iväg och åks pulka eller skridskor iallafall, och ikväll ska vi till kusinerna :)

Ska bjuda på några bilder från 09 :)








Varit med Tess<3

Hejsan!

Idag har ja varit me Tessan, först åkte vi madrass i backen o sen va vi på datorn ^^

Nu ska vi snart iväg till farfar, så ska byta om :) Och till farfar kommer kusinerna oxå,<3 :)

Måste fixa en nagel också, stenen har lossnat =/ Aja, ska jag hinna får jag allt stänga ner datorn!

Bjuder på en bild, fast inte på mig, och inte från idag!



Ett HJÄRTA!! Älskar dom här bilderna<3

Nya naglar












Gjorde det lätt och enkelt, satte en sten på varje nagel :) Skulle igentligen ha haft blåa naglar också, men skippade det ..


Franska

Si vous tentez jamais vous ne parviennent jamais à leurs rêves, alors arrête de rêver et de réaliser vos rêves!



Genom dina ögon

Genom dina ögon Av Stephenie Meyer.

Att jordens undergånr skulle se ut hade nog ingen tänkt sig, utomjordingar kidnappar folk och tar över deras kroppar, men det finns någon som stannar kvar i kroppen ändå..

Vandraren har bott på åtta planeter innan jorden, men ännu ine slagit sig till ro någonstans..
Hon blir tilldelad Melanies kropp, och märker till sin förskräckelse att hon fortfarande är kvar! En sökare blir tilldelad Vandraren eftersom dom behöver information om Melanie, pikarna därifrån gör det nte lättare för henne.

Sen händer det - hon blir kär! Tillsammans ger sig Melanie och Vandraren ut för att leta efter deras stora kärlek, men finns han fortfarande? Eller ska dom dö, någonstans ute i öknen under en palm? 

Boken var väldigt bra, även fast den var väldigt svår att fatta innan man om in i boken, dom första sidorna var helt obegripliga! Måste faktist kritisera slutet också, var lite som början och ganska komplicerat, trots att jag grät mängder! Igentligen ganska coolt, att en författare kan få en att gråta för att någon annan t.ex dör,någon man aldrig träffat, som antagligen inte ens finns!
Det lyckas Meyer otroligt bra med, hon skapar levande karaktärer och man vill bara läsa mer och mer!

Inte lika bra som twilight, men en bra bit på vägen, helt klart!

Något fel på blogg.se..

Hejsan!
Tror det är något fel på blogg.se då det blir en vit ruta vid mitt inlägg, men tryck Ctrl - A så ska det gå att läsa :) Hoppas att det funkar snart igen, ganska störande måste jag säga!

Angelica och jag har haft roligt dag iallafall, och blandannat spelat monopol :)

Men fick låna en bok av Angelica, så ska läsa lite nu :) Juste, recensionen! Den ska komma ikväll, den med :)




Angelica today

Hejsan!
Har tråkat hela dagen typ, men ska snart iväg till Angelica iallafall :) Igentligen hade hela familjen tänkt åka längdskidor imorse, men det var för kallt tyvärr..

Måste sluta, pappa ropar! Ska fixa en recension idag iallafall, inte twilight då det ska bli.. (överraskning) men Genom dina ögon är jagju klar med!

Kram!<3


Engelska

If I were to say that I loved you, what would you answer?


Några avsnitt av Svensson,Svensson

Dom senaste dagarna har vi varje kväll sett ett eller två avsnitt av Svensson,Svensson, tycker det är väldigt mysigt, annars träffas man ju nästan bara vid måltiderna.
Vi har även spelat spel! Monopoly City, vi fick det i julklapp :) Jätteroligt och kult spel, särskilt auktionerna! Fast ett minus var förstås att jag blev ruinerad´, men nästa gång ska jag inte slösa lika mycket, fast man kan ju undra hur det kommer att gå..

Fick ett nytt tangentbord + mus idag av mamma o pappa:) Något jag behövde, det som jag använder nu har nämligen ingen mus utan bara en scroll-sak och klick-grejen på sidan! Visserligen har jag vant mig nu, men det är extremt jobbigt när man pratar i telefon samtidigt som man sitter vid datorn, vilket jag gör ganska ofta..

Dags att sova, godnatt!


Bilder o text

Hejsan!

Det var en tjej som var sjuk, hon som red Blondie, och då fick jag rida istället för henne :)
Vi red barbacka (utan sadel) i ridhuset. Blondie gick bra för att va utan spö, men annars hade jag antagligen inte varit lika nöjd.. Hon var lat i skritten, men traven gick bättre även fast hon gärna saktade av om jag inte passade henne. Men skumpade nästan av, hennes trav var hemsk! Och på manken hade hon en stor knöl typ, ajaj..
Men galoppen var godkänd iallafall, även fast man knappt fick utrymme till att galoppera eftersom vi var så många i ridhuset. När vi ridit klart skrittade vi ut på stallplanen och så tog en tjej kort på oss:)


Bild: Sara www.sarabubbis.blogg.se


Bild: Sara www.sarabubbis.blogg.se
Fler bilder kommer!


Borta hela dan!

Hejsan! 

Idag följer jag med Sara www.sarabubbis.blogg.se upp till ridskolan och fotar på henne när hon rider Frans :) Hon har hyrt honom :)

Kommer att vara borta hela dagen, men bloggar när jag kommit hem!

Kram,kram!


Vill också ha!

Heii! (haha)

Dopet var jättefint, och Bianca var ursöt! :)<3 I doppresent av oss fick hon en bok, men det var någon annan som också köpt den! Sedan visade det sig att hon redan hade en sån hemma;P Hon fick två andra böcker ur ''skattkammar-serien'' också;)

Sedan fick hon ett jättesött lamm som var en gunghäst! Lurvig och jätteliten :)

Nu ska jag ringa Sara och sedan fota :)

Dop

Godmorgon! :) Idag ska jag försöka vara aktiv och fixa någon recension, har ju inte recenserat en enda av Stephenie Meyers böcker! Ska börja med etta idag.
Men först ska vi på dop, för en av mamma o pappas kompisars barn, Bianca. 

Nu ska jag fixa lite i rummet, bla. ska en twilight-affich upp! 

Min vante!

Idag när vi åkte slalom så tappade jag min vante i liften, och då hoppade vi av för att ta upp den,men det var någon som redan¨plockat upp den och gav den då till Emme. Men klanten jag lyckades förstås ramla i djupsnön på sidan om liften, och kom inte upp! Emme som var på andra sidan liften var ju inte till så stor hjälp hon heller. Så hon fick åka ner och sedan ta liften upp medans jag satt och väntade, var jättepinsamt, alla glodde på mig! Men när Emme kom och jag fick tillbaks min vante lyckades jag ta mig upp iallafall, och sedan var det bara att åka ner!


Slalom me Emme

Hejsan och godmorgon! :)

Har slöat hela förmiddagen idag! Efter frukosten läste jag, och ''råkade'' visst läsa till kl elva av misstag =O!

Idag ska jag åka slalom med Emme, najs najs :-P

*Gääsp!* Nää, blir nog lite till läsning innan Emme kommer, pappa vill ju låna boken efter mig (Genom dina ögon av Stephenie Meyer)

TREVLIG DAG!


Alva och jag när vi var små, fråga mig inte vad det blå i bakgrunden är, har ingen anning alls!

Bildspel


Trött på jul?

Jag är faktist riktigt glad att julen är slut för i år! Blir så mycket man får och så, och tillslut blir det riktigt jobbigt! Usch! Extremt dålig motivering, men säger bara hur jag känner, och vem vet, kanske håller just du med mig?

Men nu blir det inga fler klappar i år! Men snart är det nyårsafton, bästa dagen på året? Nja.. Men det är så mysigt tycker jag! Ska fota raketerna i år också, så man har något att visa :)

Jag har iallafall fått lite mer julklappar, twilight & new-moon soundtrack, nageldekorationer m.m, presentkort o pengar :)

Är jättenöjd och glad med julklapparna i år, så tack så jättemycket till alla nära och kära! Tycker det är så mysigt vid jul när man får träffa alla och ha trevligt :)

På tal om främmande så kanske jag borde gå ner och hålla folk sällskap, man ska inte slösa bort tiden, det är den alldeles för kort för!


Dålig uppdatering idag

Jag är väldigt ledsen för den dåliga uppdateringen idag, men har inte orkat.. Jag har iallafall börjat rita lite på ritplattan, som ni ska få se när den är klar :)  Dock kan det ju ta ett tag, men..

Nu så passar jag kusinerna, dom kikar på ''Alvin & gänget'' hehe :-P Eller om dom stuckit ner, tyckte jag hörde någon skratta där nere.

Vi väntar på tomten, men tror inte Isak och Nora fattat att tomten ska komma idag OCKSÅ, haha :-P Men nog kommer ''tomten'' alltid, en morfar blir det iallafall alltid! Han var nyss uppe och lånade ett läppstift och en fickspegel av mig.

Nu ska jag gå ner och vara lite social, man träffar ju busungarna så sällan!


Vi ska få en kanin!

Som en völdigt försen julklapp har mamma och pappa lovat oss en eller två kaniner! Vi blev förstås överförtjusta och kramade om varandra, haha :-P

Men någon kanin blir det inte förren till sommaren, känns väldigt långt dit, men förhoppningsvis går tiden snabbt! Gud, hade aldrig trott att vi skulle få en kanin!<3 :)


Emmes kanin :)

Detta fick jag

Hejsan!

Då var julafton över för den här gången, men för mig så blir det julafton igen! Idag kommer somsagt folket hem till oss, och av vissa har man ju inte fått klapparna än, hehe :-P

Men detta plus mer fick jag iallafall igår (det som inte är med är böcker o presentkort)


(I rullen ligger en twilight-affich)

Jag fick mandeln - igen!

Nu har jag slått in den sista julklappen, varit ute och åkt pulka med pappa och Alva och fått mandeln i gröten! Det får jag faktist varje år, hehe :-P Men aldrig slår det jag önskar in, haha :P

Har precis duschat och bytt om, vi ska fara om en stund :)

I år firar vi hos mormor och morfar, men imorgon kommer alla (mormor, morfar, farmor,farfar, inger, hon är min låtsasfarmor, våra kusiner och deras föräldrar) hem till oss så firar vi här en dag försent:-P

Jag kommer inte att blogga något mer idag, men imorgon ska ni få se vad jag fick :)

GOD JUL & TREVLIG JULAFTON!!<33


Alva när vi bakade pepparkakshus! :-P


God Jul!

Godmorgon!

Idag är det julafton, hehe, vem vet inte det? Men kände att jag var tvungen att skriva det iallafall, hehe :-P

Såg sista avsnittet av julkalendern imorse med Alva, och kan bara säga en sak:
Den har blivit bättre, men den var otroligt dålig från början!

Hm.. Nu ska jag precis som Sara www.sarabubbis.blogg.se gjort, önska er en riktigt god jul!<3


Jag räknar ner


Jul?

Ska snart se på film, men ska bara skriva en snabbis först :)

Har absolut ingen julkänsla, stör mig på det! Nu har det ju kommit massor med snö, men ändå känns det inte som jul!

*Gääsp!*

Men snart äre iaf julafton, och då kanske, kanske man får lite julstämmning.. :-P

Nu blire film, och jag ska önska er en god jul!

GOD JUL!

Fotat med Sara

Saras blogg: www.sarabubbis.blogg.se

Hejsan!

Idag har jag först fotat med Sara på travskoleponnysarna, dom var supersöta när dom sprang runt i snön och busade och jagade varandra! Dock dog mitt kamera-batteri, så jag fick inga bilder på det, men några kort hann jag ta innan iallafall. Sedan gick vi till frasses och åt lunch där :) Påvägen hem stannade vi igen vid ponnysarna innan vi gick hem till Sara. Föst satt vi vid datorn där och sedan fikade vi. Därefter gick vi ut och åkte pulka, weeho! Haha, vi hade jätteroligt. Tydligen så hade jag en gång när jag ''flög'' från madrassen ropat till Sara:

´´Förlåt!``

Haha :-P


Fotade bla. denna idag :)

Hösten 09


Vi klär julgranen (bilder)


Bild; Pappa

Bild: Jag


Jag räknar ner


Häst på rymmen!


Bild:Jag (inte hästen som rymde)
När vi åkte i backen igår, och skulle ta sista åket innan vi gick hem, såg jag en brun häst med täcke springa förbi utan ryttare! Sara såg inte den men när jag berättat så började vi springa efter den, men då hade den förstås kommit långt. Vi sprang runt lite på vägarna, men det är ganska svårt att leta efter en häst eftersom man inte vet vilken väg den tar! Tillslut gick vi tillbaks till gatan där vi började, och då hörde vi en tant säga:
''Hittade dom hästen? Vad bra!''

Och sedan frågade hon oss om vi letade efter hästen och sa att den kommit tillrätta.

Vi vet inte vilken hästen var som rymde, bara att det var en brun häst..


Nu-pulka med Sara


Tråkigt..

Hejsan!

Jag överlevde fantastiskt nog hela julshowen, dock lite stel efteråt, och antagligen också hörselskadad, hehe :-P

Men nu är det äntligen jullov!

Det känns nästen lite vemodigt att inte träffa alla på nästan tre veckor. Särsligt när Angelica sa:
''Det här är min sista julshow.'' (hon ska byta skola till hösten)

Tråkigt att man splittras, men.. Förhoppningsvis får man några år till med dom andra iallafall!


JULLOV!!


Aja

Goodmorning!

Vem är uppe såhär dags igentligen? Antagligen bara jag! Men kunde inte sova, så har duschat nu, och då är det extremt omöjligt att sova igen!

Måste förklara ''jag-räknar-ner'' inlägget, för vad jag menade var att jag ska jullov idag, men har inte fått det riktigt än! Fast igentligen kan man ju säga det, för igår pysslade vi hela dagen och idag ska vi se på julshowen! Ganska onödigt, då man lika gärna kunde ha varit hemma och fått lov tidigare! För vem får lov på en onsdag? Hörde att vi skulle börja på en torsdag också! Ehm.. Varför? Skumt..
Jag hade hellre tagit hem någon uppgift och gjort hemma under lovet och fått lov på fredag, istället för att måsta gå måndag, tisdag också! För igentligen är det bara onödigt, man måste kliva upp tidigt, vara i skolan hela dagen och man gör inte ens något! Nää, helt obegripligt varför dom bestämt det..

Vad tycker du??

Jag räknar ner


Svenska hollywoodfruar

Hej!

Jag åkte ut till birsta och köpte en julklapp till Emme, ska dock inte avslöja vad, iallafall hon skulle kika in..

Sedan bakade vi knäck :) Jag skulle igentligen ha fotat men orkar inte ta fram kameran! Men kan fixa en tråkig google-bild iallafall..

Imorgon är sista skoldagen för i år! Dock så har vi julshow, och den är hur lång som helst och dryyg!! Men man får förhoppningsvis sluta tidigare :-P

Nu ska jag se på ''Svenska hollywoodfruar'' Tycker programmet är ganska skumt, bortskämda dom är! Men aja, man kan ju roa sig själv och kika på det :-P




Svenska hollywoodfruar

Hej!

Jag åkte ut till birsta och köpte en julklapp till Emme, ska dock inte avslöja vad, iallafall hon skulle kika in..

Sedan bakade vi knäck :) Jag skulle igentligen ha fotat men orkar inte ta fram kameran! Men kan fixa en tråkig google-bild iallafall..

Imorgon är sista skoldagen för i år! Dock så har vi julshow, och den är hur lång som helst och dryyg!! Men man får förhoppningsvis sluta tidigare :-P

Nu ska jag se på ''Svenska hollywoodfruar'' Tycker programmet är ganska skumt, bortskämda dom är! Men aja, man kan ju roa sig själv och kika på det :-P




Dom här bakade vi igår:


Bild från google

Julpyssel

Godmorgon!

Idag har vi typ julpyssel, trean till sexan, och så är man uppdelade i grupper och går runt till olika stationer :S Dryygt! Men men, förhoppningsvis får man iallafall sluta tidigt :-P

Aaah, sedan har jag fortfarande inte lyckats få reda på om jag kan köpa Emmes julklapp idag eller inte, men, förhoppningsvis så!

Igår snöade det hela dagen! Och antagligen kommer det att göra det idag med!

Några bilder:






Jag räknar ner


Nu- Sims 3

 


091220

Hejsan!

Vi har besök just nu, så var tvungen att gå hem från Emme =(
Ikväll ska vi iallfall baka knäck och julgodis :)<3

Imorgon vill jag åka ut till birsta och köpa julklapp till Emme, men, det stora problemet:
''Vem ska skjutsa?'' Hm.. Förhoppningsvis så lyckas jag övertala pappa, för mamma jobbar.. Annars kanske man kommer iväg på Onsdag? Fast då vill man förstås bara sova, och njuta av jullovet!

Hehe:-P
På tisdag är det iallafall dags att klä granen! Gud, börjar få riktigt mycket julkänsla nu :)

Synd att man inte kan fota nu, för blev plötsligt väldigt sugen på det, hehe :-P

Insåg plötsligt att jag aldrig berättat om jag bor i lägenhet eller hus! Men jag bor i ett hus, med mysig trädgård :)


Nu ska jag nog gå ner och vara lite social!



Bilder













Emme                                                     Alva





Hemma igen

Hejsan!

Emme och jag hade jätteroligt igår :)

Nu har vi promenixat hem till mig i snövädret, och nu?
Vem vet??!!


Men något brukar vi ju alltid hitta på, hehe :-P

Mycket snö har det iallafall kommit idag, nu när det blir varmare igen :)

Idag är det ju fjärde advent!!
Kom på det nu när jag kikade ut genom fönstret, och såg en flagga som var hissad.. Fast, hissar man flaggan till fjärde advent??

Någon som vet?


Emme har skaffat lugg... Hehe


Jag räknar ner


Sover hos Emme

Ska iväg och sova hos Emme nu!

Bloggar igen imorgon!!


Usch! vad ful jag är /Emilia

Den här bilden var bäst /Emilia


Emme ä här


Jag räknar ner


Mysig morgon trots vissa problem

Imorse följde jag med Sara www.sarabubbis.blogg.se till Baloo :)

Det var iskallt ute så hade på mig massa lager med kläder.

Först när vi kom dit så fick vi inte upp dörren, men efter några försök gled den tillslut upp! Fick då kika på kaninen som flyttat dit, jättesöt!

Sedan fick vi förstås inte ut Baloo ur hagen, för alla hästar utom Baloo ville komma fram, jippie!!  Men tillslut fick vi iallafall in honom och kunde därefter göra iordning han.
Vi red barbacka i padocken, men vi fick typ sick-sacka över ridbanan för det var knaperis.

Han var jättemysig och go<33

Sedan ställde vi upp han och fotade:)


Men när vi skulle ta in han i hagen igen så hade hagen pajat och en häst stog typ hälften ute ur hagen, (tråden låg på backen) och sedan sprang den upp i en gång som finns emellan två hagar. Jag tog då en tråd och satte för utgången ur gången, medans Sara sprang till stallet så någon kunde hjälpa oss! Tjejen som kom hämtade hästen och medans Sara höll i den lagade hon staketet, sedan släppte hon in hästen.


Emme VS Anne

Vilken bild är bäst?



Picture








Update

Snabb uppdatering, leker kurragömma m. Alva, Angelica o Nicolina (emme har gått hem)


Snart heelg!!

Hejzvejz!

För än gångs skull längtar jag mer till att helgen är över än att det ska bli helg, för vill så gärna ha jullov!!

Förra året fick vi på fredag, men i år blir dte inte förren på tisdag! Tur nog har vi julshow sista dagen och julpyssel dagen innan, så det är inte så jobbiga dagar iallafall...


Men idag är det iallafall fredag och snart är det helg, och ska iallfall bli skönt att sova ut lite :-P

Angelica och ev. Emilia följer med mig hem idag :)


Jag räknar ner


Olyckor

Hejsan!

Nu var ridningen slut för i år då, tråkigt nog..

Jag hade Merlin idag, och det var dressyr.
Men när vi skulle leda in hästarna i ridhuset kom Cilla och Capten för nära varandra och började sparka på varandra, sedan backade Cilla in i Merlin! Blev lite kaos där men hästarna blev snabbt infångade.

Sedan när lektionen nästan precis börjat så.. Vet faktist inte riktigt vad som hände, om Capten började bocka eller något, Emme ramlade iallafall av! Blev livrädd, för man hörde en riktig duns, men det gick bra, fast hon kommer att få ett rejält blåmärke! Hon gick supersnyggt sen, som en gammal tant med ont i ryggen!


Men sedan gick det bra på ridningen, vi körde skänkelvikning på ena långsidan och sedan slalom mellan koner först i skritt och sedan trav. Sedan blev det gallopp på volt och därefter på fyrkantsspåret :)


Tingeling hoppar, inte jag som rider.
Hittade ingen bild på Merlin.

Orkade inte blogga igår..

Hejsan!!

Jag orkade inte blogga igårkväll efter träningen, men ska blogga mer idag:)

Nu ska vi strax gå, så ska skynda mig att skriva klart inlägget nu.

Idag är det sista gången även på ridningen, tråkigt nog.. :(


Jag räknar ner


Center

Igår var det sista gången på innebandyn, så vi fick spela nästan hela tiden :-D

Fick testa på att vara center, två gånger faktist, och även teka (stavs så?) det var roligt men väldigt svårt, och jag var jättenervös! Fick dock inte över bollen till min sida, men det var faktist första gången så är nöjd! Dom andra tyckte uppenbarligen inte heller att jag var helt värdelös eftersom jag fick teka en gång till ;)


bild google

Döör!!

Gud! Det är iskallt ute och jag och Emme var tvungna att gå hem! Tittade dock in en snabbis hos Emme och fick en chokladboll :-P

Nu är det snart dags att åka ner till träningen, ska äta först bara. Sista gången idag för året, blir det då! 2010 känns väldigt avlägset, men såg att mamma gjort köttbullar, så snart är det jul och därefter nyårsafton! :O


Snö-bilder




Jag räknar ner


=(

Hejsan!

Idag är det onsdag, och tyvärr har jag långdag och tråkiga lektioner idag ! Har aldrig gillat onsdagar, i fyran hade jag också långdag då.. :(


Men sen så är det iallafall innebandyträning! :D
 Något positivt med denna tråkiga dag.


Måste försöka hinna med att köpa en julklapp till Emilia www.emmebloggare.blogg.se som är den ända jag har kvar på julklapps-listan.. Men vet absolut inte vad jag ska ge henne!!


Åkt pulka

Hejsan!

Tessan och jag har haft jätteroligt :)

Vi ritade först, sedan spelade vi monopol. Därefter åt vi middag, och sen gick vi och Alva ut och lekte tjuv-och-polis. När vi tröttnat åkte vi pulka, eftersom det kommit jättemkt snö under dagen. Vi hade inga täckbyxor så vi blev jättesnöiga, hehe :-P

Vi skrattade jättemycket, särskilt när vi åkte pulka, haha ;P


Jag räknar ner


Jahapp

Godmorgon alla! :)

Är vaken nu, fast inte så pigg, men har tvättat håret iallafall :P

Ehm.. Idag följer Tessan med mig hem :)




Allmänt tråk

Orkade inte blogga i eftermiddags, men kan ju skriva något tråkigt nu..

Innebandyträningen gick bra iallfall, ännu en ny tjej :)

Vi körde först hörn-grejs, då ska man typ passa till varandra och göra mål, haha, svårt att förklara!
Sedan spelade vi, vi delades upp i fyra lag idag (två ute samtidigt och så byter man efter ca 3,5 min)
:)

Om en stund ska jag se på ''Svenska hjältar-galan'' :)

Våran klass har förresten blivit uttagna till ''Vi i femman'' :D
Jätteroligt, speciellt eftersom andra klassen också gick vidare (vi är uppdelade i A & B)
Så nu är alla jätteglada :)

Idag bjöd Emme och jag klassen på chokladbollarna vi bakade i fredags, man måste ju vara snäll vid jul så man får många julklappar, haha!
Det uppskattades iallafall :)



Tröttast

*Gääsp!*
Gud, så trött jag är! om jag inte var tvungen att gå upp hade jag sovit några timmar till..
Har ingen motivation att gå upp på morgonen längre, nu när vi inte släpper ut längre. Nu är det bara skola, skola och skola! Tur nog är det snart jullov, och det är väll det som gör att jag övertaget orkar släpa mig upp ur sängen på morgonen..

Slutpratat om det nu, inte så roligt att höra på, eller?

Idag är det dags för träning igen, men hinner väll blogga innan dess antar jag :)


Bild: Sara www.sarabubbis.blogg.se

Pepparkakor







Jag räknar ner


Pepparkakshus







Ridskolans dag - OS-tema

Hejsan!

Vi har haft jätteroligt idag:)

Vi kom till stallet vid tio-tiden och väntade sedan på att det skulle bli vår tur att träna, sedan har vi tränat lite idag och hjälpt till med lite av varje, medans vi väntat på att klockan skulle bli ett och vi kunde börja!

Vårt nummer (vi var jättemånga, nästan alla som inte skulle rida och även dom som skulle rida var med!)
började, och vad vi gjorde var:
Vi myllrade in från två olika håll, för att sedan springa till fackelbärarna som redan stog i ridhuset, vi började sedan cirkla runt dom och bildade os-ringarna (den ring vi var hade vi som färg på tröjan) det var jätteroligt!

Det var OS-tema i år.

Sedan hade vi luciatåg, jag var tomte :) Men när vi ställt oss på medellinjen så kommer en tomte + tomtemor springade och skriker:
´´Rudolf är borta!`` alla blir förskräckta och springer runt och letar. Då kom en häxa som sa:
´´Ni kommer aldrig att hitta Rudolf!``
Men i samma stund ropar en tomte:
´´Jag har hittat Rudolf!``
Varpå rudolf-musik sätts på och en åsna med horn och lampa på mulen kommer in och jagar ut häxan!
Vi dansar sedan och går därefter ut därifrån.


Snart iväg

Godmorgon!

Nu ska jag snart iväg till ridskolan, det börjar inte än, utan vid ett, men vi måste träna först :-P

Sitter och kollar på något tråk-program på tv med Alva nu, gäääsp!


Jag räknar ner


Tack gmn!<3




Tack Emme!

Fick låna byxor av henne, för hade inga svarta till imorgon, dom ligger i tvätten.

TACK GMN!!<33


Kan inte dansa

Heej!

Jag är tillbaks nu.

Det gick bra för Alva på dansen, hon var jätteduktig och det var alla andra också! Jättefint dansnummer, hon blir bättre och bättre för varje år! Dom minsta barnen var så söta, alla hade diadem med pinnar och en boll längst upp, så sött!<3

Jag kan dock inte dansa, ska inte ens försöka..

När vi kommit hem fikade vi en snabbis och sedan for jag upp till ridskolan.

Om vad vi ska göra får ni veta imorgon!


Haha, snyggt! Har ramlat i backen, tydligen..

Fullt upp

Idag har jag fullt upp, ska snart iväg och kolla på Alvas dansuppvisning, och sedan ska jag vara i stallet på träning till ''Ridskolans-dag'', som är imorgon.

Kommer inte bli så mkt bloggning då, men ska försöka, ikväll hinner jag förhoppningsvis iallafall :)

Ha det bra, trevlig lördag!


Styr mina drömmar

Inatt drömde jag väldigt mystiskt.. Jag åt glass, och den försvann inte när jag precis skulle ta första tuggan, utan jag kände smaken, visste tillochmed vilken smak det var! Jag bestämde själv när jag ville äta och den försvann inte utan fanns kvar i min hand..

Sedan letade jag efter min jacka, och bad någon att stanna, och när jag tillslut hittade min jacka så såg jag att Angelica hade stannat kvar och väntat på mig, att hon inte försvunnit!

Jag kunde bestämma själv vad jag skulle göra, det var så coolt!

Fattar inte riktigt hur jag gjorde, vet bara att jag gjorde det, känns väldigt coolt..


Jag räknar ner


''Bakmaraton''

Hejsan hejsan!

Lucian gick bra, och efteråt fikade vi, och åt lunch. Tjugo i elva gick vi hem till Emme :)
Vi bakade först kladdkakemuffins, sedan tittade vi på sällskapsresan 2 en stund medans vi väntade på att Emmes mamma skulle komma hem med mer socker. När hon kommit hem blev det chokladbollar, sedan cornflakes med choklad. Ut på bron med dom! Sedan bakade vi ljusa muffins med chokladglasyr, och sedan blev det pepparkakor. Medans vi hållde på med pepparkakorna ringde Ludvig och William (två killar i klassen) och frågade om vi red idag! Dom hade alltså gått upp till stallet, hehe :-P Emme sa att dom kunde komma hit istället.
När dom kommit och vi misslyckats med två plåtar pepparkakor bakade vi kokoskakor, men dom skulle man klicka ut på formen, men dom gled bara ihop! Då hällde vi ut allt och skärde bitar när dom kommit ut ur ungnen. Sedan gick till Alvas skola, och sedan vidare ner till Konsum där vi köpte julmust :) Sedan skulle vi hälsa på Carro (tjej i klassen) men hon var inte hemma.. Då var jag tvungen att gå hem, och nu sitter jag här, haha!



Kladdkakemuffinsen
egenfotad

Chokladbollar
Egenfotad

Cornflakes m. choklad
bild google



Inte riktigt som våra ljusa muffins med chokladglasyr,
men bästa bilden jag hittade!
Bild google


Pepparkakor
bild google


Riktigt såhär snygga var inte våra..
Bild google






GLAPPET

Av Christina Herrström
Glappet finns också som teveserie.

Josefin och Ella, bästa vänner, vänninor..

Josefin arbetar på en porslinsavdelning, Ella går på gymnasiet.


När dom träffat Karl och Carl blir allt förändrat, dom är för gamla, båda gifta, men dom älskar dom..

..Manifestet, manifestet om att dom är den nya kvinnan, att dom ska kämpa.. Josefin glömmer allt..

Men deras kärlek kan väl inte vara för alltid? När tar sagan slut?..

Jag tyckte boken var bra, men att slutet var skumt.. Men annars gillade jag boken, den fick en att fundera, särskilt Ellas lärare tyckte jag hade kloka saker att säga, även fast han själv gick imot dom..

Men jag rekommenderar folk att läsa boken, den var väldigt bra, bättre än förra boken jag läste av henne, ''Tusen gånger starkare''.


Jag räknar ner


Jag är rädd

Godmorgon!

Är vaken tidigt för att hinna med allt, blir så när jag är nervös, hehe :-P

Drömde en hemsk dröm inatt, Alva försvann..
Uff, något sådant vill jag absolut inte drömma igen!

Hoppas jag inte svimmar idag, igår gick det ju bra men man vet ju aldrig! Fast har ju inga större planer på att svimma, så man får hoppas att man slipper det, ingen erfarenhet som jag vill vara med om direkt!

Var livrädd när jag skulle hämta tidningen imorse, behöver inte direkt gå långt, men kutar dit ändå, för känns som om någon iaktar mig, jätteläskigt!!

Igår gjorde jag iallafall något oläskigt, (finns säkert inget ord som heter så men aja) jag såg på nobelfesten och när jag tröttnat blev det Svensson,Svensson innan jag somnade:-P

Idag ska jag hem till Emme iallafall, sover dock inte över men ska vara där iallafall :)

Om jag skulle se en sån där skulle jag garanterat svimma!

Bild från google

Söta tomteluvan på när det var dags för ''efterfesten''

Hejsan!

Lucia gick jättebra och vi hade jätteroligt :)
Vi skrattade i omklädningsrummet, hehe ;P

När lucia-uppträdandet var slut var det dags för ''efterfest'' villsäga fika, hehe :-P

Jag drog på mig söta tomteluvan och drack massvis med saft!
Sedan kutade vi runt lite på skolan, utforskade högstadiet, hehe :-P

Sedan var det dags att åka hem igen, och imorgon är det dags igen för lucia, denna gång för skolan!


´´Ute är mörkt och kallt..``

Hejsan!

Nu har jag kommit hem från skolan, brr.. så kallt ute!
Idag har vi mest tränat till lucia, har bara haft två lektioner, skönt att slippa dom! :)
Är lite nervös över att vi ska ha levande ljus, förra året var det jättemånga som svimmade, och så..
Vi tränade med ljusen idag iallafall, och det gick bra, ända som hände var att Silje tappade sitt ljus i golvet så det pajade, men det var ju inte så farligt direkt..

Kändes lite konstigt att gå hem istället för att åka/gå till stallet, men, men.. Idag hinner vi ju inte!

Imorgon ska jag och Emme www.emmebloggare.blogg.se kanske ha ''bakmaraton'' hehe, vilket går ut på att vi ska baka hela dagen! Vi slutar ju tidigt då också.
 Sover ev. över hos henne också :)


Nu ska jag duscha och fixa håret innan jag ska upp till skolan :)



Lucia

Hejsan!

Idag är det lucia för föräldrarna, fast det är inte förrens ikväll..

Igår målade jag naglarna, körde på ett klassiskt jultema, röda naglar, alltså!

Slutar halv-fyra idag, så kommer inte hinna blogga så mkt..


Jag räknar ner


Hittade svaren

Hejsan!

När Emilia och jag kommit hem från skolan tänkte vi göra våran svenska-uppgift, som vi fick istället för svenska idag. Och när vi sökte på internet hittade vi övningen + facit! Jippiee! Fast det ända problemet var att det fanns inte svar för allt, så vi fick skippa några uppgifter som enligt oss var helt omöjliga!

Nu har jag kommit hem från träningen, dammsugat och testat objektiv :)

Och nu - städa rummet..

.. Om jag orkar!


Ojdå.. Vad har du gjort!?

Kortdag

Hejsan!

Somsagt så har jag långdag idag, och sedan träning :)

Emme följer med hem :)

Jag räknar ner


Ny header

Gjorde en snabb header igår, tänkte att den passade bättre, med lite jultema sådär :)

Dock så fick jag inte in den på rätt sätt, men den får vara sådär nu, för orkar inte fixa den!

Ändrade lite färger också, så nu är det jul här hos mig!


800

Lyckades missa 800-inlägg! Men ska fira lite så där i efterskott iallafall, hehe.. Ska köra gissa-tävling! Skriv bildnummer och vem du tror det är i en kommentar!
Svar på frågorna finns i något av tidigare inlägg, då alla som är med på bilderna har blivit nämnda förut..



Bildnummer:1. Jag rider.. LEDTRÅD: Ridläger


Bildnummer: 2. Hästen heter.. LEDTRÅD: Travskolan


Bildnummer: 3. Vad heter hamstern? LEDTRÅD: För lätt då..


Bildnummer: 4. Vem är detta? LEDTRÅD: Länge sen..


Bildnummer: 5. Vems vantar? LEDTRÅD: Bortglömda..


Bildnummer: 6. Vem? LEDTRÅD: Jättefin!


Bildnummer:7. Vem? LEDTRÅD: :)


Bildnummer:8. Vilken kisse är detta? LEDTRÅD: <33


Bara snön som saknas..

Nu är det bara snön som saknas för att jag ska få riktig julkänsla. Men, vart är snön? Det är faktist åttonde december nu, och det är ändå fortfarande grönt ute! Naturen verkar inte ha någon som helst hänsyn till våra traditioner, och att det helst ska vara snö ute vid en av dom.. Annars kan ju inte tomten komma fram med sina renar, haha!

Nej, men bara man fick lite snö så skulle allt vara pefekt! Mitt liv känns väldigt bra just nu, trots äcklig skollunch, långa skoldagar och utebliven snö:P

Men imorgon slipper vi långdag och får gå hem efter gympan (vanlig tid ca) jätteskönt! Och sedan på torsdag har vi lucia på kvällen för föräldrarna, fast då måste vi stanna kvar till halv fyra, fast jag brukar ändå ha långdag då så det spelar ingen större roll. Men måste tyvärr skippa ridningen, blir för tajt mellan den och lucian, men vi har teori, så missar inte så mycket, hehe :-P Fast teori är viktigt, det är det! Men, det är inte alltid jätteroligt..
På fredag slutar vi redan kl 11, såå  skööönt<3 (för att vi hade långdag tors, vissa har på tis och vissa tors, beror på vilket tillval man valt, så får vara ledig för ingenting, hehe :-P


Något som saknas..

Blev lugg

Japp, det blev ändå lugg, insåg att man måste ju testa, och blev jättenöjd!
Fast var lite nervös medans jag väntade på att luggen skulle knipsas av, men nu är jag jättenöjd, roligt att göra något mer med håret än att bara ta topparna för än gångs skull :)

Sedan tog jag topparna då :P



Resultatet:


Lugg eller inte?

Hejsan!

Har kommit hem från skolan nu, och ska snart iväg till frissan ;P

Vet inte om jag ska våga klippa lugg eller inte.. Tänk om det blir fult?

Får se om jag vågar, annars kan jag förstås dölja det med tomtemössan jag fick av mamma idag!


Jag räknar ner


Bilder





ANDRA ADVENT

Vi går nu in i andra advent, med lucia. Väldigt mysig och fin tradition.

Nu är det inte långt kvar till julafton!


Kurragömma

Kurragömma med Alva och Emme.


Bilder från igår


Nya hästen bakifrån, hehe


Staket


Blev bara dom här två, fotade lite på Gustav och Sara www.sarabubbis.blogg.se fast med Saras kamera istället. Sedan började det ju spöregna, och då är det ingen bra idé att ta fram kameran.

Jag räknar ner


Stackars mig..

Inatt hade jag extremt ont i örat, igen! (Om ni kanske minns hade jag det för någon månad sen också) men nu när jag vaknade hade det gått över, så ska till skolan.

Idag följer Emme www.emmebloggare.blogg.se  med mig hem efter skolan, sedan går vi till bandyträningen.
Måste förresten säga något om Emme, Emme är Emilia, det är alltså samma person, Emme är bara ett smeknamn, hehe :-P Var bara tvungen att säga det så jag visste att ni förstog :-P


Det är inte roligt att ha ont i örat, och jag har ju tillochmed ett sår på tummen!

Ridskolan

Loggar bara in en snabbis nu, ska snart upp till ridskolan :)

Sara och jag gick ner till ponnysarna, men det började regna så vi gick hem till Sara och spelade först ''Mitt djursjukhus'' och sedan ''My horse and me 2''

Nu väntar jag på att pappa ska komma hem så han kan skjutsa upp mig till ridskolan, kan ju roa mig med att ringa Emme www.emmebloggare.blogg.se och höra hur det gick på bandymatchen (vi hade bandymatch men jag har inte varit med tillräckligt länge än)

Förresten så har det kommit en ny ponny till travskolan, för att ersätta Russin.. Den är också ett russ, ganska lig Russin eller Hilda (stog på travskolan förut) en valack :)
Vi vet dock inte vad den heter..

SKREVS CA KVART I 3

Fullspäckad dag

Hejsan!

Idag vid tretiden ska jag upp till ridskolan, då är det repetion till ridskolans dag :)

Sedan om en stund ska jag ut och fota med Sara www.sarabubbis.blogg.se

Okej, det var kanske inte så fullspäckad dag direkt.. Men i mitt huvud var det faktist det!

Haha,  idag har jag frågat Alva vad det är för datum typ 10 gånger, hehe, hon är ganska sur på mig nu, men det är svårt att hålla reda på det faktist!


Jag räknar ner


=)

Hoppas ni gillade testet, hittade det på Maddes bdb :)

Störde mig på den röda texten, men vet inte hur man får bort den, så den får väll vara kvar..

Det där med ''saker med tyngd'' kanske verkar lite mysko.. Men, är så, har funderat på att skriva om det här länge, och den där frågan var ju perfekt! :)


Nu ska jag titta på tv med familjen:)



TEST

Var kommer du ifrån? Sverige
Heter? Emma
Tycker du om någon just nu? Japp
Jag samlar på? Inget
Gröna eller röda äpplen? Gröna

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Ingen, blir inte arg så ofta heller..
Vilken tid gick du upp idag ? Vid nio-tiden, sooovmorgon<3
Har du sovit i din egna säng inatt ? Japp
Har du sovit ensam inatt? Ja
Har du strumpor på dig nu? Ja
Hur svarar du i telefon? Antingen : ''Heeeeeeeeeeej!'' eller ''Hej.'' eller så blir det : ' Hej det är Emma.''
Vad ska du göra ikväll?  Inget direkt

Vad vill du bli när du blir stor? Kanske fotograf..
Är det okej att gråta? Pinsamt på skolan
När grät du senast? Ingen anning
 Vilken årstid tycker du bäst om? Sommarn, fast vintern är mysig<3
Bär du glasögon eller linser? Nej

Har du piercing? Nej
Har du tatuering? Nej
Är du bra på att laga mat? NEJ!
Gillar du att dansa? Nää

Vilken är din favoritglass? Olika, beror på.. :-P
Tror du på ett liv efter döden? Typ..
Är du morgon eller kvällsmänniska?  Beror på..
Vilka hårfärger har du haft? Bara min vanliga, tråkiga..
Är du beroende av något ?  Knappast igentligen något beroende, men gillar saker med tyngd, haha
Brukar du bädda sängen? Ja
Vad var det senaste du sa? ''Ehm..'' 
vem kramade du senast?
Mamma
saknar du någon ?  Inte just nu..


Trevlig dag

Hejsan!

Vi har haft en jättetrevlig dag med besök hos farmor där vi fick jättegoda kakor och pratade och hade trevligt :)

Sedan har jag spelat Sims 3, har inte haft något att göra.. Mormor och morfar är här, för mamma o pappa ska köpa julklappar, någon till mig förhoppningsvis :)

Enligt Alva skulle jag få något ''jättecoolt och häftigt!'' Men, den stora frågan - vad?

Knappast pengar, det är ju inte coolt direkt.. Eller kanske en jättehundring! Fast då behöver jag en stor plånbok..




Snööö

Hejsan!

Idag är det vitt ute, eller vitt och vitt.. Men lite snö har iallafall kommit! :)

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men efter lunch ska vi till farmor iallafall :)

Hoppas det kommer mer snö under dagen! :)


Jag räknar ner


New Moon

Vi såg ju New Moon igen, och den var lika bra som förra gången! Men en skillnad, den höll på ca 15 s längre, där dom först filmade på han, sedan på hon sedan - slut.

Var ju bara tvungen att gråta i slutet..


Jag räknar ner


Bio

Hejsan!

Idag är det Fredag, och fjärde december :)

Ikväll (fem-sex-tiden) ska jag och Sara www.sarabubbis.blogg.se på New Moon :D
Visserligen har vi båda sett den, men man kan väll alltid se den igen ändå?





Hann inte blogga imorse..

Hejsan!

Hann tyvärr inte blogga imorse, lyckades försova mig och blev jättestressad eftersom vi skulle gå tidigare idag för att hinna med bussen!

Men, jag bloggar nu!

Hm.. Jag, mamma och Alva ska se julkalendern nu, den finns på www.svt.se  :)


Cilla

Idag hade jag Cilla på ridningen, vi körde bommar och balans :)

Vi skulle först släppa tyglarna och skritta, men när vi travade skulle inte jag släppa tyglarna (Cilla är viktkänslig)
Sedan knöt dom andra knut på tyglarna, och fick rida så resten av lektionen. Dom andra travade även över bommar utan att hålla i tyglarna! På slutet körde vi en bom-bana i lättsits, det var roligt fast kom för nära dock..  Hm.. Gick ganska bra idag, tycker jag :)


Cilla är skimmeln längst fram på bilden

Jag räknar ner


Fyra

Vi hade jätteroligt på bandy-DM idag! :) Visserligen vann vi inte, men vi kom fyra! Vissa tog ganska hårt på att vi förlorade från början, men sedan insåg alla att vi hade ju kommit jättelångt, alla spelar ju inte innebandy! (räknar mig själv till inte-spelar, är ju ny)

Vi tog bussen till skolan imorse, och spelade match nästan på engång, den vann vi med .. Ingen anning, men vi vann iallafall!
Andra matchen var inte förren typ 2,5 h (h=timme) senare, så vi hann både vara nere på Ica tre gånger, hehe, spela spel och läsa lite böcker, samt ha allsång i duschen! Sedan var det dags igen, även denna match vann vi :)

Medans vi väntade på nästa match (även nu fick vi vänta 1 h innan vi skulle spela, vi pratade med dom som bytte om i samma omklädningsrum som oss, jättetrevliga tjejer!

Men då var det dags för semifinal, och det gick väl sådär..
Vi förlorade, ingen anning med vad, men det gjorde att vi skulle spela mot ett annat lag om tredjepris.
Vi förlorade tyvärr då, men alla var jätteduktiga och gjorde sitt bästa, så alla borde vara jättenöjda!

Och akta er, nästa år tar vi er!
Tredje gången gillt vet ni..


Innebandy

Hejsan!

Hann tyvärr inte blogga när jag kommit hem, men bloggar nu iallafall!

Gick bra på träningen, är inte nyast längre faktist, det började en ny tjej idag, jätteduktig! :)

Imorgon är det Innebandy-DM, vi ska åka till en annan skola, så blir borta hela dagen.. Är tyvärr inte säker på att jag hinner tillbaks till ridningen, beror på..

Hoppas kan man alltid iallafall! :)

Nu ska jag checka av alla så dom kommer med bussen imorgon (innebandy):)

TREVLIG KVÄLL!


Jag räknar ner


Innebandy

Idag är det innebandyträning, och jag har långdag..

Ska försöka hinna blogga, men hinner kanske inte..


Bild från google

Dream

Hejsan!

Inatt drömde jag att jag nästan blev överkörd av ett tåg! Uff, sånt vill jag verkligen inte uppleva i verkligheten!
Igår drömde jag också något lite skumt.. Bröt mig in i gympasalen och hämtade reflexerna jag glömt efter träningen! Har funderat på det där.. Kan det vara så att händelser som inträffar under dagen bestämmer vad man ska drömma om senare? För med reflexerna t.ex, dom glömde jag ju kvällen innan, och sedan ''hämtade'' jag den i drömmarnas land, haha :-P
Fast det är förstås något man funderar på.. Kanske det är så??


HubbaBubba

Vi köpte HubbaBubba!


ÖoB


Sara och jag ska iväg till ÖoB och köpa tuggummi :)


Någon som sett julkalendern?

Är det någon som såg julkalendern imorse? Missade då, men ska titta ikväll :)

Hoppaa den är bra, minns ett år när det var handdockor.. Rena katastrofen enligt mig, men det finns säkert folk som gillar den!

Var ju med ''Super-Sara'' och ''Stål-Henrik'' i år, var längesen man såg det, men förhoppningsvis har dom lyckats med julkalendern! :)



Bild från google

Jag räknar ner


Första

Godmorgon! :)

Hade svårt att sova inatt, men när jag skulle kliva upp orkade jag inte, haha :-P
Sov till kvart i inna jag lyckades masa (stavas så?) mig upp ur sängen och äta frukost :-P


Idag är det då första december, myyysigt!<3

Alva www.alvasjungerochdansar.blogg.se hade ett så sött alarm till imorse, såhär:
''CHOKLADKALENDER OCH MILEY-KALENDER 06:20

Haha, gullunge<3

Fast när jag gick ner för att äta frukost så hade hon tydligen ändå  glömt kalendrarna, hihi :)
Men alla är ju trött på morgonen, särskilt jag känner jag *gääsp!*

Men .. juste, slipper packa väskan idag, sköönt! Men, något måste man altid göra :-P

Haha, slutar tidigt idag, och har läxa att göra då.. :(


Ser ni dom tre delarna: Asfalt, vatten och gräs?


RSS 2.0